• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola magnezu w diecie

Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa to niezmiernie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadwyżka kilogramów maleje oraz człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek również potrzebuje, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj błonnik z ananasem + chrom. Newralgicznym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, zwłaszcza kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego należy popijać niemało mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Produkty zbożowe oraz mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to zwykle 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, wybitnie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Dodatkowo bogata jest w błonnik, który ma kolosalne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.

1. Więcej informacji

2. Przejrzyj

3. Przejrzyj

4. Kliknij i zobacz

5. Przeczytaj to

Comments are closed.