Kuchnia holenderska: Przepisy na stroopwafels i haring
Żywność ekologiczna jest zwykle uważana za niezmiernie zdrową. Dzieje się tak ponieważ produkty ekologiczne są aktywowane przy zastosowaniu pewnych precyzyjnie określonych reguł. W szczególe nie mogą być sztucznie modyfikowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same towary z nieekologicznych upraw. Możemy niemniej jednak mieć pełne przekonanie, że do ich uformowania nie użyto środków chemicznych. Człowiek nie interweniował też w ich genotyp. Ekologiczne warzywa powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych artykułów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich hodowli, w których zwierzęta mają zagwarantowane jak perfekcyjne warunki życia. Nie są także sztucznie dokarmiane w celu podwyższenia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te pochodzące z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w przeróżnego typu wartości odżywcze. Skutkiem tego warto jeść żywność ekologiczną.
1. Sprawdź to
2. Zobacz szczegóły
Kuchnia włoska: Przepisy na carbonarę i tiramisu